Ανακαίνιση μικρού μπάνιου!

Έχετε μπει στη διαδικασία ανακαίνισης του μικρού σας μπάνιου και ψάχνετε για ιδέες που θα το μεταμορφώσουν; Εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Καταρχάς, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα μικρά μπάνια δεν προορίζονται να έχουν όλα τις ίδιες λειτουργίες. Ανάλογα με την έκταση του διαμερίσματος ή του σπιτιού αλλά και τις ανάγκες που θέλουμε να εξυπηρετεί, η ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου χρειάζεται σκέψη και σωστές αποφάσεις!

Έτσι, ένα μικρό μπάνιο μπορεί να είναι:

  • Ένα πλήρες μπάνιο με τουαλέτα, νιπτήρα, ντους και μπανιέρα. Βέβαια, δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο σε διαμέρισμα. Τέτοιες τουαλέτες συνήθως βρίσκουμε σε παλιότερα σπίτια ή σε τόπους διακοπών που θέλουν να συνδυάζουν τα πάντα σε μικρούς χώρους.
  • Ένα μικρό WC που να αποτελείται από μια τουαλέτα και νιπτήρα και που προορίζεται για τους επισκέπτες για πλύσιμο χεριών και βασικές ανάγκες τους.
  • Ένα μικρό μπάνιο που να αποτελείται από τουαλέτα, νιπτήρα και ντους ή μικρή μπανιέρα. Ένα πλήρως λειτουργικό μπάνιο για κάθε ανάγκη που συνήθως μπορεί να αποτελεί και την κυρίως τουαλέτα ενός ορόφου μιας μεζονέτας.
1
2
1

πριν

2

μετά

Κόλπα και συμβουλές για τη βέλτιστη ανακαίνιση της τουαλέτας 

Χρησιμοποιήστε μικρούς νιπτήρες χωρίς τα ενσωματωμένα έπιπλα από κάτω τους για να εξοικονομήσετε χώρο. Συνήθως αυτά είναι ογκώδη και πιάνουν μεγάλο χώρο “πνίγοντας” το μπάνιο. Λάβετε υπόψη το πώς ανοίγει η πόρτα του μπάνιου. Σε ένα μικρό μπάνιο, το άνοιγμα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το 25 τοις εκατό του χώρου ούτε να είναι με τέτοιο προσανατολισμό που να είναι εντελώς άβολος. Πολλές φορές ειδικά σε έτοιμα διαμερίσματα κατασκευαστών τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν τις προσέχουν αφού ο στόχος είναι μια χαμηλού κόστους κατασκευή.

Τα παράθυρα είναι ένα άλλο στοιχείο στην όλη διακόσμηση και διαρρύθμιση του μπάνιου. Ενώ είναι πάντα ευπρόσδεκτα, μπορεί να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο και να είναι πιο δύσκολο να τοποθετήσει κανείς μεγάλες μονάδες μπανιέρας ή ντουζιέρας.

Ένας έξυπνος τρόπος για περιορισμό του κόστους αλλά και εξοικονόμηση χώρου είναι να βάλετε κατά μήκος ενός τοίχου τον νιπτήρα, το ντους ή τη μπανιέρα και αν γίνεται και την τουαλέτα.

Τα χρώματα είναι καλύτερο να είναι ανοικτά και παστέλ για να κάνουν το χώρο πιο αέρινο και να δείχνει μεγαλύτερος. Επίσης, η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων ή τούβλων είναι καλό να γίνεται με διαγώνιο τρόπο, παίζοντας έτσι με τη γεωμετρία και την αίσθηση της όρασης, κάνοντάς το να φαίνεται λιγότερο περιορισμένο.

Τώρα, αν ο χώρος είναι υπερβολικά περιορισμένος, καλύτερα μην τον πνίξετε με ντουλάπια. Αν έχετε χώρο έξω από το μπάνιο, χρησιμοποιήστε τον ως αποθηκευτικό χώρο, αντί τα ντουλάπια να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο μέσα στο μπάνιο. Γενικότερα, μην υπερφορτώνετε το μπάνιο σας με πολλά αντικείμενα.

Τέλος, κρατήστε τη διακόσμηση και τα αντικείμενα σε αναλογία με το μέγεθος του μπάνιου και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να σας αρέσει!

Πηγή